Rechtsgebieden

Second Opinion

Bij een second opinion vraagt u een van onze advocaten uw geschil, zaak, of dossier nogmaals te beoordelen. Zo’n second opinion kan om heel verschillende redenen worden aangevraagd, bijvoorbeeld omdat men zich niet kan vinden in de advisering, men vindt dat er fouten worden gemaakt, of twijfels heeft over de manier waarop een zaak wordt aangepakt.  Ook kan men in verschillende stadia van een geschil behoefte hebben aan een second opinion. Zo kan men helemaal in het begin van het geschil behoefte hebben aan een second opinion, omdat uw belangenbehartiger u afraadt om te gaan procederen vanwege de haalbaarheid of risico’s van een zaak, terwijl u daar zelf anders over denkt. Ook kan men een second opinion wensen nadat er een vonnis is gewezen, en u twijfels heeft over de advisering van een hoger beroep.

In geval van een second opinion bestudeert ons kantoor het geschil / het dossier en zal u daarna op een onafhankelijke wijze van een helder  juridisch advies voorzien. Het kan zijn dat dat advies overeenkomt met een eerder aan u gegeven advies, waardoor u weet dat u op de goede weg zit. Het kan ook zijn dat wij de zaken toch anders zien, waardoor er voor u wellicht toch nog mogelijkheden of alternatieven zijn.

Wanneer u een second opinion wenst, is het goed om te weten dat een dergelijk advies u veel duidelijkheid kan geven, en wanneer uw geschil door een rechtsbijstandsverzekeraar wordt behandeld, in veel gevallen, voor u kosteloos is. De advocaten bij ons kantoor voorzien u graag van een duidelijke second opinion.

Plan van aanpak

Een heldere werkwijze

01

Kennismaking

02

Uw zaak bouwen

03

Samen succes behalen

Wij helpen u op de best mogelijke manier met uw zaak!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we uw vraag kunnen bespreken. Dit kan telefonisch of via het online formulier.